Direktlänk till inlägg 18 april 2024

Sista bloggen med ADSL

Av Monica och Jacob - Torsdag 18 april 17:42

Har inte bestämt hur jag ska göra med bredband, Jacob har ju en sticka så vi är ju inte helt utan.

Nyhetsflödet i detta land är ju helt kasst kvällstidningarna har ju blivit värsta skvallerpressen och SVT  är ju värdelösa även FB har blivit skit folk törs inte skriva om något längre utan lägger bara ner en massa förtryckt skit så det kan jag vara utan.

Får ju 13 000 över om året nu när Telia fimpar kopparnätet, vi får se vad som händer.




Bytte till sommardäck i tisdags nu ska det tydligen bli snö och halka igen, man får köra försiktigt.


Jag blir alltid varm om hjärtat när taxen på däckfirman kommer ut och hälsar en helt underbar vovve som börjar bli gammal.

 


I går var det fika med cognac alltid kul att få prata av sej lite med folk man känner och kan lita på.




Nya EU regler alla ska ha en tunna för matavfall, med två stora hundar blir det inget kvar och frukt och grönt går i komposten så vår tunna kommer inte att behöva tömmas.

Har komposterat i alla år och det kommer jag inte att sluta med, får ju världens bästa jord.

Det som blir över är hundbajs och det tror jag inte att jag får använda tunnan till.


Allt som rör hundarna har blivit dyrt fästinghalsbanden har blivit mer än dubbelt så dyra sedan Apoteket försvann men enligt politikerna skulle ju allt bli billigare JAJA


Så här är det att bo på landet, tur jag låg bakom och inte kom från andra hållet.


Flera av dom ställen vi åkte till förr har blivit avstängda eller övervakade, lite tråkigt tycker jag men det blir ju så när det åker omkring en massa löst folk i byggden.

Det står inget på svenska bara engelska vilket ju talar sitt tydliga språk.

Tycker det är skönt att jag levt mitt liv och nu bara går omkring och skrotar och håller det digitala vanvettet på avstånd.

Det jag tycker är bra är att man slipper skicka filmrullar på framkallning men det är nog i stort sett det enda jag gillar med dagens samhälle.

Det går faktiskt att leva Off the grid fast många inte tror det, själv behöver jag ut varje dag och träffa folk IRL och här ute funkar kontanter nästan överallt.


Årets Svartögon inhandlade idag, men dom får stå inne ett bra tag verkar det som.


Det var allt för denna gång, det blir kortare inlägg och mindre bilder nu innan jag hinner fixa ett eget bredband.

 

 

 
 
BP

BP

Torsdag 18 april 20:59

Nu får du förklara vad du menar med "eget bredband". Är det inte fiber som gäller överallt nuförtiden? Har faktiskt ingen aning hur det fungerar när man bor i villa. I flerfamiljshus har vi ju har haft bredband sedan 2002. Konstigt nog.
Papperstidning har jag/vi aldrig haft. Har inga digitala prenumerationer med DN eller SvD heller. Men jag har plus-tjänsten hos Aftonbladet. Mest för sportens skull. Annars är det BBC World News som gäller. tv4:s nyheter är bättre än svt:s, däremot är sportsändningar mera proffsiga i svt jämfört med tv och Viasat kanalerna. Ja, ja. Alla har vi olika smak, vilket nog är lika bra;-)
Vi har också Manison för våra sopcontainrar på parkeringen. Förstår inte varför de ska övervakas, då allt som slängs "försvinner" i en bautastor säck i containergropen. Har kollat lite, men inte upptäckt en kamera. Bara på ploj alltså.
Kontanter går inte bra längre i Täby. Nästan alla affärer har ställt fram skyltar med "Det här är en kontantfri butik". De enda som fortfarande tar riktiga pengar är Systemet (såklart), Willy:s och ICA samt apoteken. Apoteket finns kvar i Täby Centrum - plus några apotek till...
Ha det bra! Hälsa Jacob och berätta gärna vilken slags sticka han har för att få tillgång till internet. Blir ju nufiken.

http://https://bp-computerart.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Monica och Jacob - Onsdag 24 april 16:19

Just som man satt på sommardäcken kom snön, vaknade upp till ett vinterlandskap igen. Oroar mej för blommorna och jordgubbarna som ju frös ner förra året men än så länge verkar dom klarat sej trots minusgrader på nätterna. I år blir det ...

Av Monica och Jacob - Fredag 19 april 10:12

Detta är den trådlösa stickan den funkar bra men går inte att jämföra med ADSL som tuffade på jämt oavsett vad Telia försöker inbilla folk. På baksidan har Vivorna slagit ut så nu är det vår oavsett vad termometern säger. Hade problem med t...

Av Monica och Jacob - Fredag 19 april 08:49

Detta är den trådlösa stickan den funkar bra men går inte att jämföra med ADSL som tuffade på jämt oavsett vad Telia försöker inbilla folk. På baksidan har Vivorna slagit ut så nu är det vår oavsett vad termometern säger. Hade problem med t...

Av Monica och Jacob - Torsdag 4 april 12:09

I går fick jag ett brev från Telia där man talade om för mej att om tre veckor fimpar man min telefon och mitt bredband. Den 14 februari fick jag ett mail som sa att den 30 novemer stänger man ner fasta telefonen och bredbandet, bra tänkte jag då h...

Av Monica och Jacob - Lördag 30 mars 17:11

Ja vad säger man, måste ha varit en jävla smäll stackars människor som bor där. Man är inte säker någonstans nu för tiden, hur kunde det bli så här vi lite äldre som har något att jämföra med ser ett land i totalt förfall. Skulle inte vilja va...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2024
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards